Viime viikon onnettomasta maksapateeyritelmästä jäi yksi
anjovisfilee. Kun sitten sopivasti bongasin tämän salaatin ohjeen, päätin tehdä
tätä huomiseksi lounaaksi. Ja kas kummaa, tässä kastikkeessa anjovis maistuukin
oikein hyvälle.
Kastike:
1 anjovis
2 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Salaatti:
100 g rooman- eli sidesalaattia ruukussa
1 rkl voita
150 g maustamatonta broileria
1 rkl voita
2 viipaletta saaristolaisleipää (kuutioituna)
½ dl pekaanipähkinöitä
1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
½ dl parmesaanijuustoa lastuina
Valmista ensin kastike. Hienonna anjovisfilee haarukalla ja
sekoita joukkoon kastikkeen muut aineet.
Asettele salaatti lautaselle. Kuumenna pannulla
ruokalusikallinen voita. Paista broilerit täysin kypsiksi ja mausta ne suolalla
ja pippurilla. Leikkaa kypsä filee haarukkapaloiksi.
Lisää pannulle ruokalusikallinen voita. Kumoa pannulle
leipäkuutiot ja karkeasti rouhitut pähkinät. Kääntele aineksia muutaman
minuutin ajan ja lisää valkosipuli edelleen paahtaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti