sunnuntai 14. elokuuta 2016

Broileri-pähkinäsalaatti

Viime viikon onnettomasta maksapateeyritelmästä jäi yksi anjovisfilee. Kun sitten sopivasti bongasin tämän salaatin ohjeen, päätin tehdä tätä huomiseksi lounaaksi. Ja kas kummaa, tässä kastikkeessa anjovis maistuukin oikein hyvälle.



Kastike:
1 anjovis
2 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Salaatti:
100 g rooman- eli sidesalaattia ruukussa
1 rkl voita
150 g maustamatonta broileria
1 rkl voita
2 viipaletta saaristolaisleipää (kuutioituna)
½ dl pekaanipähkinöitä
1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
½ dl parmesaanijuustoa lastuina

Valmista ensin kastike. Hienonna anjovisfilee haarukalla ja sekoita joukkoon kastikkeen muut aineet.

Asettele salaatti lautaselle. Kuumenna pannulla ruokalusikallinen voita. Paista broilerit täysin kypsiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Leikkaa kypsä filee haarukkapaloiksi.

Lisää pannulle ruokalusikallinen voita. Kumoa pannulle leipäkuutiot ja karkeasti rouhitut pähkinät. Kääntele aineksia muutaman minuutin ajan ja lisää valkosipuli edelleen paahtaen.

Kokoa salaatti, broileri ja ruisleipä-pähkinäseos lautaselle. Vuole salaatin päälle parmesaanilastuja ja lusikoi päälle kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti