lauantai 6. elokuuta 2016

Kantarellimunakas

Ihan mökin pihamaalta löytyi ihania kantarelleja, mutta kovin vähän. Näistä tein lounaaksi kahden hengen munakkaan.



Ainekset:
100 g kantarelleja
1 sipuli
½ rkl Oivariinia
4 kananmunaa
½ dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Sulata Oivariini paistinpannulla. Kuullota sipuleita hetki ja lisää sitten pannulle kantarellit. Paista, kunnes sienistä irronnut neste on suurimmaksi osaksi haihtunut.

Riko kulhossa munien rakenne ja sekoita joukkoon kerma. Kaada muna-kermaseos pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista ensin kovalla lämmöllä ja vetele munakasmassaa pannun keskikohdalta reunoja kohti, jotta massa alkaa hyytyä. Kun hyytyminen näyttää lähtevän hyvin käyntiin, vähennä lämpöä ja nosta kansi pannun päälle. Käännä munakas liu´uttamalla se pannulta lautaselle ja lautaselta toisin päin takaisin pannulle. Munakas on valmis, kun kumpikin puoli on kunnolla paistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti