Ihan mökin pihamaalta löytyi ihania kantarelleja, mutta
kovin vähän. Näistä tein lounaaksi kahden hengen munakkaan.
Ainekset:
100 g kantarelleja
1 sipuli
½ rkl Oivariinia
4 kananmunaa
½ dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Sulata Oivariini paistinpannulla. Kuullota sipuleita hetki
ja lisää sitten pannulle kantarellit. Paista, kunnes sienistä irronnut neste on
suurimmaksi osaksi haihtunut.
Riko kulhossa munien rakenne ja sekoita joukkoon
kerma. Kaada muna-kermaseos pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista
ensin kovalla lämmöllä ja vetele munakasmassaa pannun keskikohdalta reunoja
kohti, jotta massa alkaa hyytyä. Kun hyytyminen näyttää lähtevän hyvin
käyntiin, vähennä lämpöä ja nosta kansi pannun päälle. Käännä munakas
liu´uttamalla se pannulta lautaselle ja lautaselta toisin päin takaisin
pannulle. Munakas on valmis, kun kumpikin puoli on kunnolla paistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti