keskiviikko 24. elokuuta 2016

Maa-artisokkarisotto

Taas tuli yksi ”mä en ole koskaan ennen”. En nimittäin ole koskaan ennen käyttänyt maa-artisokkaa ruoanlaitossa. En ole ihan varma, olenko edes syönyt sitä aiemmin. Ei siinä mitään vikaa ollut, mutta ei se mielestäni oikeastaan miltään maistunutkaan. Risotto sinänsä oli ihan yhtä hyvää kuin risotto nyt yleensäkin on.



Ainekset:
250 g maa-artisokkaa
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
5 dl kasvislientä
30 g voita
100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Koristeluun:
3 kpl viikunoita (viipaloituna)
3 rkl ruohosipulia

Kuori ja leikkaa maa-artisokat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä paistokasarissa. Varo, etteivät sipulit ruskistu. Lisää riisi. Sekoita koko ajan, kunnes riisi muuttuu hiukan läpikuultavaksi. Lisää maa-artisokkakuutiot.

Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Lisää lopuksi voi, suola ja pippuri sekä parmesaaniraaste. Koristele annokset ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti