Taas tuli yksi ”mä en ole koskaan ennen”. En nimittäin ole
koskaan ennen käyttänyt maa-artisokkaa ruoanlaitossa. En ole ihan varma, olenko
edes syönyt sitä aiemmin. Ei siinä mitään vikaa ollut, mutta ei se mielestäni
oikeastaan miltään maistunutkaan. Risotto sinänsä oli ihan yhtä hyvää kuin
risotto nyt yleensäkin on.
Ainekset:
250 g maa-artisokkaa
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
5 dl kasvislientä
30 g voita
100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Koristeluun:
3 kpl viikunoita (viipaloituna)
3 rkl ruohosipulia
Kuori ja leikkaa maa-artisokat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja
hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä
paistokasarissa. Varo, etteivät sipulit ruskistu. Lisää riisi. Sekoita koko
ajan, kunnes riisi muuttuu hiukan läpikuultavaksi. Lisää maa-artisokkakuutiot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti