tiistai 16. elokuuta 2016

Kaali-jauhelihapiirakka

Tämä kuului taas ihan kotiruokien valioluokkaan. Sopivasti makea ja ihanan mehevä kaalipiirakka. Etukäteen mietitytti vähän tuo jauhelihan vähäinen osuus, mutta sitä oli juuri sopivasti. Tämän kanssa tarjoiltiin raikasta salaattia ja pihlajanmarjahyytelöä, joka sopi kaalipiirakkaan erinomaisesti.



Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
1 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita
1 dl vettä
Täyte:
25 g voita
400 g jauhelihaa
1 pieni keräkaali (n. 700 g) raasteena
2 isoa sipulia silppuna
3 porkkanaa suikaleina
1 omena suikaleina
¾ dl tummaa siirappia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
3 kananmunaa
200 g juustoraastetta
2 dl kermaa
1 ruukku persiljaa silputtuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja vesi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Sulata voi suuressa pannussa tai kattilassa. Paista jauheliha. Lisää joukkoon kaali, sipuli, porkkana ja omena. Kääntele seosta, kunnes kaali pehmenee ja menee kasaan. Lisää joukkoon siirappi, valkosipuli ja mausteet. Tarkista maku. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti