keskiviikko 31. elokuuta 2016

Karviais-toskapiirakka

Tässä oli mukavan kirpeät marjat tasapainottamassa makeaa vaniljatäytettä ja toskakuorrutusta. Piirakkaa kyllä tuli niin paljon, että jos olisi yksin syömässä, niin tätä söisi seuraavat kolme viikkoa. Karviaisreseptejä löytyy valitettavan vähän, mutta tähän voi kyllä upottaa toistekin lastin karviaisia.



Pohja:
25 g hiivaa
1 ¼ dl maitoa
¾ dl sokeria
¼ tl suolaa
75 g voita
5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 ½ dl sokeria
1 ½ rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
750 g maitorahkaa
100 g voita
72 g vaniljakastikeaineksia
750 g karviaisia
Mantelitoska:
175 g voita
2 ½ dl sokeria
200 g mantelirouhetta
4 rkl maitoa
2 kananmunaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Sulata rasva ja lisää jäähtyneenä maidon sekaan. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa ½ tuntia.

Valmista täyte. Vaahdota sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka, sulatettu ja jäähdytetty rasva sekä vaniljakastikeainekset. Sekoita tasaiseksi.

Valmista mantelitoska. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi. Lisää mantelirouhe ja maito, sekoita ja nosta liedeltä. Anna toskan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää munat. Sekoita tasaiseksi.

Kauli kohonnut hiivataikina jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä pohjalle ohut kerros rahkatäytettä. Ripottele karviaiset tasaisesti rahkan päälle. Levitä loput rahkatäytteestä marjojen päälle. Kuorruta koko piirakka mantelitoskalla.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 minuuttia. Täyte tuntuu uunista otettaessa melko löysältä, mutta kiinteytyy jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti