keskiviikko 24. elokuuta 2016

Luumumarmeladi

Luumusato ei tänä vuonna ainakaan meidän puissa ole suuren suuri. Sen verran tuli kuitenkin keltaisia luumuja, että sain keitettyä niistä pienen erän marmeladia. Kivien irrotus olisi varmasti helpompi hoitaa ennen luumujen keittämistä. Siivilöintiä yrittäessäni sain aikaan vain sotkua.


Ainekset:
500 g luumuja
½ dl vettä
165 g hillo-marmeladisokeria
¼ dl konjakkia

Huuhtele luumut ja nosta ne kattilaan. Lisää vesi. Keitä luumuja n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Painele luumuseos siivilän läpi toiseen astiaan, kunnes saat siemenet eroteltua soseesta. Kumoa sose kattilaan.

Lisää luumusoseeseen hillo-marmeladisokeri ja konjakki. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen n. 10 minuuttia. Sekoita rauhallisesti muutaman kerran.

Purkita kuuma marmeladi puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti. Säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti