keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Marenkileivokset

Makea, muttei kuitenkaan raskas ja tahmea jälkkäri. Vadelmakerma marenkien välissä on kuin jäätelöä. Tästä annoksesta tulee kaksi leivosta.



Ainekset:
1 kananmunan valkuainen
15 g sokeria
20 g tomusokeria
½ dl kuohukermaa
35 g vadelmasosetta
4 isoa vadelmaa
1 tl sokeria

Säädä uuni 125 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kääntele varovaisesti tasaiseksi nuolijalla.

Lusikoi marengista 4 kekoa leivinpaperilla ja tasoita keot veitsellä pyöreiksi leivospohjiksi, halkaisijaltaan n. 8 cm.

Paista uunissa 1 tunti ja 30 minuuttia. Säädä uuni pois päältä, raota uuninluukkua ja anna marenkien jäähtyä uunissa. Irrota marengit leivinpaperista ritilälle jäähtymään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vadelmasose ja teelusikallinen sokeria.

Aseta 2 marenkia tarjoiluvadille. Lusikoi päälle kerros kermavaahtoa, päälle toiset marengit. Koristele leivokset vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti