tiistai 27. syyskuuta 2016

Vadelma-suklaakakku

Nyt täytyy sanoa, että onpa houkuttelevan näköinen kakku. Jääkaappiin se ei valitettavasti mahdu jähmettymään, mutta eiköhän se ihan riittävän hyvin jähmety huoneenlämmössäkin. Suklaa ei ole huonoa, vaikka olisikin juoksevassa muodossa. Nyt lenkille ja sitten herkuttelemaan!



Ainekset:
2 rkl vahvaa kahvia
300 g taloussuklaata
250 g sulatettua voita
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhoa
3 kananmunaa
1 dl kermaa
2 dl vadelmia

Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (25 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele reunat. Paloittele puolet suklaasta vesihaudeastiaan, lisää voisula ja kahvi. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Sekoita joukkoon sokeri. Ota astia vesihauteesta ja anna jäähtyä 15 minuuttia.

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe suureen kulhoon. Lisää mantelijauhe. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sitten ensin kuivat aineet ja sitten munat yksitellen suklaasulaan sähkövatkaimen keskiteholla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 30 minuuttia ja kumoa ritilälle jäähtymään.

Kaada kerma kattilaan. Paloittele joukkoon loppu suklaa ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

Valuta ¾ suklaasulasta kakun päälle ja reunoille. Asettele päälle vadelmat. Valuta loppu suklaasula ohuena nauhana vadelmien päälle. Laita kakku viileään vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti