Jossain lounasravintolassa törmäsin teriyakiloheen ja
ihastuin heti. Nyt kun bongasin jostain netistä tämän salaattiohjeen, päätin
kokeilla. Ja tuli helpolla maukasta salaattia. Tuoreen hiivaleivän kanssa
tarjoiltuna aivan ihana iltapala.
Ainekset:
450 g lohta
100 g salaattisekoitusta
2 avokadoa
2 tomaattia
½ kurkku
1 pieni punasipuli
½ sitruunan mehu (2 rkl)
Kastike:
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl teriyaki-kastiketta (honey & garlic)
1 tl seesamiöljyä
1 tl piparjuuritahnaa
1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
Yhdistä kastikkeen aineet keskenään.
Leikkaa lohi nahkoineen viipaleiksi. Paista lohiviipaleet pannulla
kypsiksi. Sivele kypsyneeseen pintaan kastiketta.
Kuori, halkaise ja poista avokadosta siemen. Halkaise
tomaatit ja poista sisukset. Kuori kurkku ja sipuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti