maanantai 5. syyskuuta 2016

Teriyakilohi-avokadosalaatti

Jossain lounasravintolassa törmäsin teriyakiloheen ja ihastuin heti. Nyt kun bongasin jostain netistä tämän salaattiohjeen, päätin kokeilla. Ja tuli helpolla maukasta salaattia. Tuoreen hiivaleivän kanssa tarjoiltuna aivan ihana iltapala.



Ainekset:
450 g lohta
100 g salaattisekoitusta
2 avokadoa
2 tomaattia
½ kurkku
1 pieni punasipuli
½ sitruunan mehu (2 rkl)
Kastike:
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl teriyaki-kastiketta (honey & garlic)
1 tl seesamiöljyä
1 tl piparjuuritahnaa
1 valkosipulinkynsi (murskattuna)

Yhdistä kastikkeen aineet keskenään.

Leikkaa lohi nahkoineen viipaleiksi. Paista lohiviipaleet pannulla kypsiksi. Sivele kypsyneeseen pintaan kastiketta.

Kuori, halkaise ja poista avokadosta siemen. Halkaise tomaatit ja poista sisukset. Kuori kurkku ja sipuli.

Paloittele tai viipaloi salaattiainekset. Purista sipuli- ja avokadoviipaleille sitruunamehua ja asettele ainekset tarjolle. Nosta päälle lohiviipaleet ja tarjoile salaatti lopun kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti