torstai 1. syyskuuta 2016

Lakritsimutakakku

Ensimmäinen ajatus lakritsimutakakun ohjeen nähdessäni oli ”yäk” ja heti seuraava ”eiku sittenkin nam”. Paistettuna ja maistettuna kakku oli hyvää, mutta laku siellä seassa oli oikeastaan ihan turhaa. Ei huonoa, mutta ilmankin kakku olisi ollut ihan yhtä hyvä. Seuraavaksi siis taidan pitäytyä ihan tavallisessa mutakakussa (tai sitten siinä mustikkaisessa, joka oli jopa tavallista parempi).



Pohja:
75 g voita
75 g taloussuklaata
1 kananmuna
¾ dl fariinisokeria
¾ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 dl pehmeitä lakritsipaloja
Koristelu:
1 rkl tomusokeria
½ dl pehmeitä lakritsipaloja

Laita pilkottu voi, paloiteltu suklaa ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää kananmuna joukkoon sähkövatkaimella vatkaten.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi lakritsipalat.

Vuoraa irtopohjavuoka (15-18 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia,  kunnes kakku on reunoilta hieman kiinteää, mutta keskeltä vielä löysää. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa. Viimeistele tomusokerilla ja lakritsipaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti