lauantai 17. syyskuuta 2016

Lämmin salaatti

Niin omituiselta kuin ajatus lämmitetyistä salaatinlehdistä ensi näkemältä tuntuikin, niin voin kertoa että tämä toimii. Kuullotetuista vihanneksista ja sienistä tuli ihanan maistuvia, eikä lämmitetty salaattikaan ollut hassumpaa. Wasabilohi-avokadopiirakan kanssa todella maistuva yhdistelmä. Paprikaviipaleet ja esikeitetyt porkkanatikut sopisivat tähän loistavasti.



Ainekset:
1 jääsalaatti
1 lollo rosso –salaatti
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
100 g tuoreita herkkusieniä
1 tuore parsakaali
suolaa
valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa

Huuhtele salaatit ja puhdista vihannekset. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, halkaise tomaatit ja viipaloi herkkusienet. Irrota parsakaalista nuput. Pilko varsi pieniksi paloiksi. Keitä varrenpaloja kevyesti suolatussa vedessä viisi minuuttia, lisää sitten nuput ja jatka keittämistä vielä 2 minuuttia.

Kuumenna pannulla oliiviöljy. Kuullota sipuli, tomaatit, herkkusienet ja parsakaali. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun.

Anna salaatinlehtien lämmetä pannulla puolisen minuuttia. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille ja lisää päälle kuullotetut vihannekset. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti