Totesin illalla kotiin tultuani, etten millään kerkeä huomenna tekemään sekä peruna-kasvisgratiinia että lihapullia. Niinpä tuumasta toimeen ja gratiini uuniin saman tien. Tuoksu on ihana, mutta tämä jää silti syötäväksi vasta huomiselle.
Ainekset:
3 suurta purjoa
6 isoa tomaattia
2 punaista paprikaa
500 g perunoita
3 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
100 g kevätsipulituorejuustoa
1 ½ dl maitoa
3 kananmunaa
½ tl Provencen yrttiseosta
suolaa
mustapippuria
2 rkl parmesaania
2 rkl korppujauhoja
Poista purjoista uloimmat lehdet ja kanta. Halkaise purjot ja huuhdo kylmällä vedellä. Leikkaa purjot noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo ja halkaise tomaatit. Poista kanta ja leikkaa tomaatit n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele malto. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Lado kasvikset (ISOON! 5 l vuoka riitti juuri ja juuri) uunivuokaan kerroksittain.
Sekoita tuorejuusto, maito, munat, valkosipulinkynnet ja mausteet tasaiseksi gratinointikastikkeeksi. Mausta yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla. Levitä kastike kasvisten päälle. Sekoita parmesaani ja korppujauhot ja ripota seos juustokastikkeen päälle. Paista 200 asteessa n. 1 tunti 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti