perjantai 16. syyskuuta 2016

Wasabilohi-avokadopiirakka

Wasabin maku on jäänyt minulle vähän vieraaksi, enkä ole ihan varma pidänkö siitä oikeastaan. Tässä piirakassa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ilmeisestikin tuo wasabi tuo piirakkaan oudon makuvivahteen. Ensimmäisen palan jälkeen en oikein vielä osaa sanoa mitään. Onneksi piirakkaa on vielä paljon jäljellä, niin kerkeää maistella kunnolla.



Pohja:
150 g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl seesaminsiemeniä
1 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia
Täyte:
400 g lohifileetä
2 kypsää avokadoa
1 limetin mehu
200 g tuorejuustoa
1 dl mangomajoneesia
2 kananmunaa
1 dl seesaminsiemeniä
1 rkl wasabitahnaa
2 tl suolaa

Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Lisää vehnäjauhot, seesaminsiemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi monitoimikoneen pyörivällä leikkuuterällä tai nypi sormin murumaiseksi. Lisää jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Ota taikina huoneenlämpöön noin 20 minuutiksi. Kaulitse kahden kelmun välissä ohueksi levyksi ja aseta piirakkavuokaan.

Nypi ruodot lohifileestä ja leikkaa lohi noin sentin vahvuisiksi nahattomiksi viipaleiksi. Asettele palat pohjan päälle. Halkaise avokadot, poista kivi. Viipaloi hedelmäliha ja asettele palat lohien päälle. Purista päälle 1 limetin mehu.

Sekoita tuorejuusto ja majoneesi. Lisää joukkoon munat, seesaminsiemenet, wasabitahna ja suola. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan. Tarjoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti