torstai 1. syyskuuta 2016

Ohra-punajuuripata

Erinomaista. Alkuperäisessä reseptissä oli pippurituorejuuston sijaan sinihomejuustoa, mutta koska en juurikaan siitä pidä, tein reseptiin pienen muutoksen. Ja veikkaisin että kannatti, pippurituorejuusto sopi mukaan oikein hyvin. Tätä voisi syödä ihan pelkästäänkin, mutta tällä kertaa tarjoiltiin grillattujen hunajabroilereiden kanssa.



Ainekset:
2 dl ohrasuurimoita (rikottuja)
6 dl kasvislientä
1 sipuli
4 punajuurta
1 rkl rypsiöljyä
2 dl kermaa
150 g pippurituorejuustoa
4 rkl persiljaa

Pane ohrasuurimot kiehuvaan kasvisliemeen ja anna kiehua hiljalleen kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna sipuli ja kuutioi kuoritut punajuuret. Paista niitä öljyssä, kunnes punajuuri on sopivan kypsää.

Lisää pannulle kerma ja pippurituorejuusto. Yhdistä seos kattilassa ohran joukkoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi pataan runsaasti persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti