sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kaali-omenaterriini

Kuvassa terriini juuri vuokaan nostettuna. Toivottavasti muistan ottaa huomenna uuden kuvan siinä vaiheessa, kun terriini kauniisti pötköksi muotoutuneena on kipattu ulos vuoastaan… Ja toivottavasti se ei siinä vaiheessa lösähdä muodottomaksi kaali- ja omenakasaksi. No, se jää nähtäväksi. Ei lösähtänyt, mutta tämä ei todellakaan ollut minun makuuni. Omituista, kun kaali ja omena erikseen ovat kummatkin hyviä. Yhdessä ja näin maustettuna ei vain toiminut.



Ainekset:
5 kaalinlehteä
suolaa
½ tl currya
3 kiinteää, maukasta omenaa
½ + ½ rkl öljyä
2 liivatelehteä
valkopippuria
¼ tl timjamia

Keitä kaalinlehtiä hiljalleen vedessä, jossa on suolaa, ½ rkl öljyä ja currya. Leikkaa kovat varret pois ja kuutioi ne. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenkodat. Lämmitä ½ rkl öljyä kattilassa ja kuullota omenalohkoja ja kaalikuutioita hetken ajan. Lisää valkopippuri, timjami ja loraus vettä. Hauduta kunnes omenat ovat pehmeitä. Lisää suola. Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Puserra siitä sitten vesi pois ja liuota kuumaan omenaseokseen. Sekoita.

Muotoile kaalinlehdistä pitkulainen muotti. Säästä muutamia lehtiä. Kaada puolet omenoista muottiin, pane sitten päälle loput kaalinlehdet ja niiden päälle puolestaan loput omenat. Sulje kaalinlehdellä, kääri folioon ja pane jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti