sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Saaristolaissalaatti

Saaristolaisleivän maku oli tosi hallitseva. Hyvä makuhan se on, mutta salaatissa oli tavallaan aika turhaan lohta ja muita tykötarpeita, kun ei niiden maku tullut juurikaan esille. Tätä voisi kokeilla tehdä joskus uudestaan niin, että leipää laittaisi puolet vähemmän.



Ainekset:
250 g saaristolaisleipää
2 rkl voita
4 kananmunaa
suolaa
1,5 ruukkua jääsalaattia
4 kevätsipulia
½ kurkku
180 g katkarapuja
150 g kylmäsavukirjolohta
Kastike:
200 g turkkilaista jogurttia
2 rkl tilliä hienonnettuna
1 ½ rkl sinappia
mustapippuria
suolaa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa.

Kuutioi leipä ja kuullota leipäkuutiot rasvassa rapeiksi. Paista munat lettupannulla, mausta ripauksella suolaa ja puolita munat.

Revi salaatti vadille. Hienonna sipuli, paloittele kurkku ja nosta ne salaatin joukkoon.

Asettele salaatin lomaan munat sekä sulatetut ja valutetut katkaravut. Puolita siikaviipaleet ja kääräise ne salaatin päälle.

Viimeistele salaatti leipäkuutioilla ja kastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti