tiistai 13. syyskuuta 2016

Vadelma-omenaneliöt

Aivan ihanaa. Piirakan piti antaa jäähtyä ennen syömistä, mutta se näytti niin houkuttelevalta että oli pakko ottaa heti maistiaiset kahvin kanssa. Pohja on mehevä, omena-rahkatäyte ihanan pehmeä ja makea ja päällisen vatut ja muruseos kruunaavat koko komeuden. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä uudelleen.



Täyte:
4 isoa omenaa (650 g kuorittuna ja viipaloituna)
2 kananmunaa
500 g maitorahkaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
250 g vadelmia
Perustaikina:
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita (sulatettuna)
Pohjataikinaan:
1 kananmuna
2 dl piimää

Kuori ja viipaloi omenat, poista siemenkodat. Sekoita täytteen munat, rahka, sokerit ja sitruunamehu keskenään.

Valmista perustaikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan muna ja piimä. Kaada tämä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

Levitä rahkaseos pohjan päälle. Nostele omenaviipaleet rahkaseoksen pinnalle. Kierittele kohmeiset vadelmat ½ desissä sokeria ja ripottele ne omenoiden päälle.

Murustele päällimmäiseksi kerrokseksi loput perustaikinasta. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut selvästi väriä. Leikkaa piiraasta haluamasi kokoisia neliöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti