keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Artisokka-kinkkupasta

Hyvää, tomaattista pastaa. Säilykeartisokka on kivan suolaista kastikkeen joukossa.



Ainekset:
½ purjo
1 valkosipulinkynsi
5-8 artisokansydäntä (säilyke)
800 g säilyketomaatteja
100 g palvikinkkua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
½ tl oreganoa
½ ruukkua basilikaa
400 g pastaa
1 dl parmesaaniraastetta

Huuhdo ja silppua purjo. Kuori valkosipuli. Valuta ja lohko artisokat. Pilko säilyketomaatit, säästä liemi. Kuutioi kinkku.

Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää purjo ja kuullota hetki. Lisää kinkku ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Ruskista kevyesti n. 2 minuuttia. Lisää artisokat ja tomaatit liemineen. Kuumenna keskilämmöllä n. 10 minuuttia, välillä sekoitellen.

Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Keitä hiljalleen vielä n. 10 minuuttia. Riivi basilikanlehdet ja hakkaa ne hienoksi silpuksi.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

Sekoita pasta, basilikasilppu ja parmesaani kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti