torstai 22. syyskuuta 2016

Yrtti-rahkapiiraat

Nämä taas olivat tämän päivän tähti. Taikinana perusvarma rahkavoitaikina, ja täytteenä parmesanilla maustettua rahkaa yrttien ja sipulin kanssa. Ei tästä oikein muuta olisi voinutkaan tulla kuin todella hyvää. Näitä voisi hyvin tarjota vaikka juhlissa pienenä suolaisena. Ja käytin muuten ensimmäistä kertaa uutta muffinssipeltiäni. Ainakaan tällä taikinalla peltiä ei tarvinnut edes öljytä.



Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
125 g voita
125 g maitorahkaa
1 tl provencale-yrttiseosta
Täyte:
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, minttua)
pala purjoa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
125 g maitorahkaa
1 dl kermaa
1 dl parmesanraastetta
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita monitoimikoneessa jauhot ja paloiteltu rasva. Lisää rahka ja mausteseos ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12 pienen piirakkavuoan tai muffinssivuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös paistaa yhden ison piirakan. Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi.

Hienonna yrtit. Hienonna huuhdeltu purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Nosta syrjään odottamaan. Sekoita rahka, kerma, parmesanraaste, kananmunat, mausteet ja yrtit keskenään. Pistä haarukalla piirakkapohjiin reikiä ja jaa sipuliseos vuokiin. Annostele juustoseos päälle.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa pieniä noin 15 minuuttia ja isoa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti