torstai 8. syyskuuta 2016

Unkarilainen rahkakakku

Alkuperäiseen ohjeeseen kuului aprikoosihilloa, mutta koska kaapissa sattui olemaan mansikka-raparperihilloa sopivasti purkinpohjallinen, käytin sitä. Ja se sopi kakkuun erinomaisesti. Pohjataikina oli aivan ihana, sitä täytyy käyttää myöhemminkin. Rahkaosuus oli sopivan pehmeä ja mieto, ja hillotäplät kakun päällä ihanan maukkaita ja makeita.



Ainekset:
8 dl vehnäjauhoja
250 g voita, huoneenlämpöisenä
2 ½ dl tomusokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 rkl crème fraîchea
Täyte:
500 g rahkaa
1 vatkattu muna
4 rkl tomusokeria
2 tl sitruunankuoriraastetta
150 g mansikka-raparperihilloa
Päälle:
1 rkl tomusokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset (hilloa lukuunottamatta) yhteen.

Sekoita pehmeä voi ja sokerit yhteen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, muna ja kermaviili.

Vuoraa uunivuoka (30*40 cm) leivinpaperilla ja painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti. Tiputtele lusikallisia hillosta täytteen päälle. Kauli loppu taikina levyksi ja ota siitä taikinapyörällä ohuita nauhoja. Ruuduta piirakka taikinanauhoilla.

Paista uunin keskitasossa 180 asteessa n. 30-35 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti