torstai 1. syyskuuta 2016

Talonpoikaismunakas

Hyvä aamupala. Ruokaisa ja suolainen munakas. Ruohosipulit tosin jäivät laittamatta munakkaan päälle, kun koira kävi juuri nostamassa koipeaan ruohosipulipuskaan.



Ainekset:
10 kananmunaa
3 rkl voita sulatettuna
1 sipuli
½ purjo
300 g kinkkua
4 keskikokoista keitettyä perunaa
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl silputtua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Viipaloi kinkku, makkara ja perunat. Paista sipuli- ja purjosuikaleet pehmeiksi 1 ruokalusikallisessa voita. Lisää kinkku, makkara ja perunat.

Sulata loput 2 rkl voita. Vatkaa munat sulatetun voin kanssa. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Kaada munaseos pannuun paistettujen ainesten päälle ja sekoita puuhaarukalla tai –lastalla, jotta munaseosta valuu myös pannun pohjalle. Paista, kunnes koko munakas on melkein hyytynyt. Sen tulee jäädä keskeltä kermamaiseksi. Silppua persilja ja ruohosipuli ja ripottele ne munakkaan pinnalle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti