lauantai 24. syyskuuta 2016

Aamiaiskakku

Aamiaiskakku päätyikin iltapalakakuksi, teen ja Dumle-jäätelön kanssa. Tämä on ehkä vähän kuin pannarin ja sokerikakun sekoitus. Ei huono, mutta ei mitenkään erityisen mieleenpainuvakaan. Jätskin kanssa kyllä aika ihanaa. Ja sivumennen sanoen, Dumle-jäätelö ei houkuttelevasta nimestään huolimatta ole mitenkään erityisen hyvä jäätelö – lähinnä lisäaineiden makuinen vaniljajäde toffeehäivähdyksen kanssa.



Pohja:
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl maitoa
Muruseos:
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl fariinisokeria
90 g sulatettua voita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto yhteen. Lisää sokeri samalla sekoittaen. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Kaada taikina uunivuokaan (20*30 cm). Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele muruseos taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti