sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Metsäsieni-broileripiiras

Eilen kävin sienikurssilla, ja sain sieltä vinkin muutamaan idioottivarmaan sienilajiin, joita ei voi sekoittaa mihinkään myrkkysieniin. Siksipä uskalsinkin tänään poimia metsästä orakkaita ja tatteja vanhojen kunnon kanttarellien (joita myöskin löytyi muutama) lisäksi. Ne eilisestä salaatista ylijääneet broilerit menivätkin sitten tähän herkulliseen piirakkaan.



Pohja:
100 g voita
½ tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Täyte:
350 g sieniä
½ grillatun broilerin lihat, erotettuna luista ja nahasta
1 rkl voita
1 iso sipuli
1 dl kermaviiliä
1 dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
muutama lastu kuivattua valkosipulia

Pilko sienet suupaloiksi ja paahda niitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää sitten pannulle voi ja pilkottu sipuli. Kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää sitten pannulle pilkottu broileri ja lämmitä. Nosta pannu liedeltä ja jätä jäähtymään taikinan valmistuksen ajaksi.

Laita hieman pehmennyt voi kulhoon ja lisää joukkoon suola, fariinisokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina n. 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Sekoita keskenään kermaviili ja kananmunat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Murustele joukkoon muutama lastu kuivattua valkosipulia.

Kaada esipaistetulle pohjalle ensin sieni-broileri-sipulitäyte ja sen päälle kermaviili-kananmunaseos. Jatka piirakan paistamista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti