tiistai 20. syyskuuta 2016

Katkarapusandwichit

Oikeastihan tällaisista leivistä pitäisi leikata kuoret pois. Minä vaan en oikein koskaan ole ymmärtänyt sitä. Mitä niille kuorille sitten tehdään? Varsinkaan jos ei ole koiria, joille ne voisi syöttää. Heitetään roskiin vai? En leikannut kuoria näistä(kään) leivistä, eikä olisi tarvinnut. Herkullisia ja ihan nättejä olivat näinkin.



Ainekset:
180 g katkarapuja
1 porkkana
1 tl kuivattua tilliä
1 dl mangomajoneesia
1 ½ dl kermaviiliä
1 tl sitruunamehua
1 tl pestokastiketta
yrttisuolaa
mustapippuria
2 liivatelehteä
½ kurkku
6 viipaletta paahtoleipää
4 salaatinlehteä

Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja silppua porkkana pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kulhossa majoneesi, kermaviili, katkaravut, porkkana, tilli, sitruunamehu ja pesto. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos katkarapusalaattiin ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Jätä salaatti hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Paahda leipäviipaleet ja levitä ne työpöydälle.

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Laita kahdelle leipäviipaleelle salaatinlehti. Jaa päälle puolet katkarapusalaatista. Laita toiset 2 leipäviipaletta päälle ja jaa loppu katkarapusalaatti leiville. Aseta päälle loput salaatinlehdet, kurkkuviipaleet ja viimeiset leipäviipaleet.

Pistä molempiin leipiin 4 cocktailtikkua ja leikkaa leivät 4 osaan. Koristele persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti