Tähän olisi reseptin mukaan kuulunut valkoista kalafilettä, mutta näin sunnuntaina ei ollut valkoista kalaa saatavilla kun ei palvelutiski ollut auki. Niinpä otin kimpaleen lohta. Eikä ollut ollenkaan huono vaihtoehto. Tykkäsin kovasti, ja niin tykkäsivät myös kanssaruokailijani.
Ainekset:
800 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä
50 g korppujauhoja
1 kananmuna
3 rkl kapriksia
1 ruukku tilliä
3 kesäsipuli varsineen
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
valkopippuria
Silppua tilli ja kesäsipuli. Jauha kalafileet massaksi, mutta älä liian sileäksi. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Muotoile massasta golfpallon kokoisia pyöryköitä. Nosta pyörykät jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti