tiistai 4. kesäkuuta 2019

Aprikoosi-kaurapalat

Kaupassa oli euron tarjouksessa puoli kiloa aprikooseja. Niinpä laitoin iltateen kanssa herkuksi aprikoosi-kaurapaloja. Näyttää hiukan kuivalta, mutta onneksi kaapissa odottaa myöskin vaniljajäätelöpaketti.



Ainekset:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
50 g cashewpähkinöitä
85 g voita (kylmää)
3 rkl vettä
6 aprikoosia
2 rkl sokeria
3 tl sitruunamehua

Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Sekoita aprikoosien joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Rouhi cashewpähkinät veitsellä ja lisää ne seokseen.

Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi jauhoseokseen käsin, kunnes seos on murumaista. Lisää joukkoon kylmää vettä ja sekoita kunnes taikina kestää kasassa puristaessa.

Ota taikinaa 2 dl talteen ja taputtele loput taikinasta leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (24 cm). Asettele aprikoosinpuolikkaat taikinan päälle vuokaan. Ripottele päälle murumaisesti loput taikinasta.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia, kunnes paistos on kauniin värinen. Anna jäähtyä hetki ja nosta leivinpaperin avulla pois vuoasta. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti