lauantai 22. kesäkuuta 2019

Lammas-valkosipuli-tomaattitagine

Noi paahdetut valkosipulit ovat vaan niin hyviä. Miksiköhän en ole saanut aikaiseksi laittaa niitä uuniin pitkiin aikoihin? Tämä tagine olisi ollut ilman valkosipuleitakin jo erinomaista, mutta niiden kanssa siitä tuli ihan täydellistä.



Paahdetut valkosipulit:
2 kokonaista valkosipulia
½ rkl oliiviöljyä
Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
3 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
1 tl kanelia
650 g karitsan entrecôtea
sormisuolaa
mustapippuria
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
800 g tomaattimurskaa
6 isoa tomaattia
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl siirappia

Leikkaa valkosipuleista ”hatut” pois. Sivele leikkuupinnat oliiviöljyllä. Nosta valkosipulit leikkuupinta ylöspäin pieneen uunivuokaan ja paahda niitä 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

Kuori ja viipaloi sipulit leveiksi renkaiksi. Puolita tomaatit. Paloittele liha.

Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa. Paista sipuleita pari minuuttia. Lisää kuivat mausteet ja lihanpalat ja sekoita hyvin. Paista lammasta joka puolelta, jotta siihen muodostuu kaunis paistopinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehdet, timjami, tomaattimurska, tomaatinpuolikkaat, balsamiviinietikka ja siirappi. Hauduta matalalla keskilämmöllä 2 h 30 minuuttia kannen alla silloin tällöin sekoittaen.

Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan ja lisää pehmeät valkosipulikynnet pataan. Jatka hauduttamista vielä tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti