perjantai 28. kesäkuuta 2019

Lammaskääryleet tomaattikastikkeen kera

Erehdyin etukäteen ajattelemaan, että nämä eivät varmaan maistu millekään. Olin todellakin väärässä. Nämä olivat oikein maistuvia. Muutaman päivän takaiset bataattilohkot olivat ihana makea lisuke näiden rinnalle.



Ainekset:
750 g varhaiskaalia
400 g karitsan jauhelihaa
1 dl riisiä
2 dl vettä
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
500 g tomaattimurskaa
2 rkl sitruunamehua

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.

Irrota kaal(e)ista 14 suurinta lehteä kääryleitä varten. Silppua sisimmät lehdet. Levitä silputut lehdet uunivuoan (25*35 cm) pohjalle. Mikäli käytät ”vanhaa” kaalia, leikkaa irti kaalin kanta. Kiehauta suuri kattilallinen vettä ja lisää veteen reilusti suolaa. Aseta kaalinkerä kattilaan kantapuoli ylöspäin. Irrota kaalinlehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät. Valuta ja anna jäähtyä.

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Sekoita jauheliha, riisi ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte kokonaisille kaalinlehdille ja rullaa lehdet kääryleiksi. Nosta kääryleet liitoskohta alaspäin kaalisilpulla vuorattuun vuokaan.

Sekoita tomaattimurska ja sitruunamehu keskenään. Kaada kastike kääryleiden päälle. Peitä kääryleet foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti