tiistai 4. kesäkuuta 2019

Japanilainen riisimunakas eli omuraisu

Tämähän nyt ei taas mennyt niin kuin Strömsössä. Munakkaista tuli ihan kamalan näköisiä. Onneksi en ole ravintolakokki vaan kokkailen ihan vaan omalle porukalle. Ja onneksi se ulkonäkö ei edelleenkään vaikuta makuun. Munakkaat nimittäin olivat aivan ihanan makuisia, kammottavan sekavasta ulkonäöstään huolimatta.



Ainekset:
2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 porkkana
1 sipuli
1 siivu pekonia
2 tl voita
1 tl soijakastiketta
¼ tl mustapippuria
2 rkl persiljaa
Munakas:
4 kananmunaa
2 rkl maitoa
1 tl perunajauhoja
2 tl oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike:
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl vettä
1 tl sokeria
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl soijakastiketta
ripaus mustapippuria

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä riisi lämpimänä.

Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, tai kunnes kastike on lähes ketsupin paksuista.

Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa pekoni n. 1 cm kuutioiksi.

Kuumenna voi pannulla. Kuullota porkkanaa, sipulia ja pekonia kevyesti 5 minuuttia. Lisää riisi ja sekoittele niin, että riisi ei paakkuunnu. Lisää soijakastike ja mustapippuri. Silppua joukkoon persilja. Nosta sivuun.

Riko munat kulhoon. Lisää maito ja perunajauhot ja sekoita hyvin.

Kuumenna 1 tl oliiviöljyä pannulla. Kaada pannulle puolet munakasseoksesta. Kun munakkaan pinta alkaa hyytyä, nosta puolet riisiseoksesta sen keskelle ja käännä munakkaan reunat riisin päälle. Siirrä munakas lautaselle ja kaada päälle puolet tomaattikastikkeesta ja puolet persiljasilpusta. Tee toinen munakas samoin.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen makuelämys :) Hyvää oli tuo omuraisu!

    VastaaPoista
  2. Joo, jotenkin hassu yhdistelmä. Mutta toimiva!

    VastaaPoista