Eilisiä muffinsseita oli vielä jäljellä ja niitä syötiin jälkkärikahvien kera. Niinpä halusin jotain vähän ei-niin-tuhtia iltapalaksi teen kanssa. Omenaherkku kuulosti juuri sopivalta. Herkku on just nyt jääkaapissa muhimassa vielä hetken aikaa, ja päästään nautiskelemaan siitä parin tunnin kuluttua. Sen verran maistoin, että totesin tämän olevan juuri niin hyvää kuin ainesosista voi päätellä.
Ainekset:
700 g happamia omenoita
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
1 tl kanelia
Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko omenat pieniksi kuutioiksi. Siirrä kuutiot kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, vesi ja kaneli. Kuumenna miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat täysin pehmenneet. Jäähdytä sose.
Vatkaa mascarponen rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon jäähtynyt omenasose. Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa omenaseoksen joukkoon. Jaa omenaherkku annosmaljoihin ja ripottele päälle kanelia. Nosta jääkaappiin n. ½ tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti