torstai 13. kesäkuuta 2019

Juures-porokiusaus

Ihanan tuhtia ja maukasta perunalaatikkoa. Poron kylmäsavupaisti antoi mukaan kivasti lisämakua, vaikka ei tämä huonoa olisi ollut pelkän käristyslihankaan kanssa. Paistoaikaa jouduin venyttämään yli puolella tunnilla (ja samalla nostamaan vuokaa uunissa ylemmäs), kun perunat eivät meinanneet millään kypsyä kokonaan.



Ainekset:
1 kg perunoita
200 g porkkanoita
200 g juuriselleriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
240 g poronkäristystä
1 rkl voita
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
100 g poron kylmäsavupaistia
3 dl ruokakermaa

Kuori ja viipaloi juurekset ohuiksi lanteiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi poron kylmäsavupaisti.

Ruskista käristysliha kuumalla pannulla voissa. Lisää myös sipulit kuullottumaan. Mausta ½ tl suolaa ja ripauksella mustapippuria. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon timjami ja kuutioitu poron kylmäsavupaisti.

Levitä uunivuokaan kerroksittain juureksia, poro-sipuliseosta ja jälleen juureksia. Ripottele juureksille myös loput suolat ja mustapippurit. Kaada päälle ruokakerma.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 55 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti