Ainekset:
1 kg perunoita
200 g porkkanoita
200 g juuriselleriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
240 g poronkäristystä
1 rkl voita
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
100 g poron kylmäsavupaistia
3 dl ruokakermaa
Kuori ja viipaloi juurekset ohuiksi lanteiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi poron kylmäsavupaisti.
Ruskista käristysliha kuumalla pannulla voissa. Lisää myös sipulit kuullottumaan. Mausta ½ tl suolaa ja ripauksella mustapippuria. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon timjami ja kuutioitu poron kylmäsavupaisti.
Levitä uunivuokaan kerroksittain juureksia, poro-sipuliseosta ja jälleen juureksia. Ripottele juureksille myös loput suolat ja mustapippurit. Kaada päälle ruokakerma.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 55 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti