tiistai 25. kesäkuuta 2019

Bataattilohkot kirsikkasalsan kera

Näissä sapuskoissa oli kummassakin osasessa komponentit kohdillaan. Bataatti se maistuu aina vain yhtä hyvälle, etenkin kun sitä on sopivasti maustettu. Ja kirsikkasalsa oli paitsi sopivasti satokausijuttuja, myöskin erinomaisen makuista. Tuo limetti oli minulle ihan uusi mauste sekä bataatin että kirsikoiden kera, mutta sopi kumpaankin erinomaisesti. Sitä vaan en tiedä, miksi nämä kaksi asiaa (bataatit ja kirsikkasalsa) oli paritettu keskenään. Eivät ne nyt mitenkään riidelleet toistensa kanssa, mutta ei niillä oikein ollut mitään yhteistäkään.



Ainekset:
800 g bataattia
sormisuolaa
Marinadi:
½ limetin raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
cayennenpippuria
Kirsikkasalsa:
250 g kirsikoita
1 kesäsipuli varsineen
½ limetin raastettu kuori
1 limetin mehu
mustapippuria

Keitä bataatit kypsiksi. Anna jäähtyä ja viipaloi lohkoiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja pensselöi bataattilohkot marinadilla.

Grillaa bataatteja 200-asteisessa uunissa grillivastusten alla tai grillissä. Ripottele kypsille bataattilohkoille sormisuolaa.

Poista kirsikoista kivet ja leikkaa hedelmät neljään osaan. Silppua sipuli. Sekoita salsan ainekset yhteen ja tarjoile bataattilohkojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti