keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Bataattifalafelit 2

Nämä olivat ennen uunissa käymistään ihan nättejä pyöryköitä, mutta luhistuivat uunissa tällaisiksi kakkusiksi. Ei se menoa haitannut, hyviä olivat joka tapauksessa. Jotenkin kaipaisin näihin mukaan jotain makeutta. Ehkä joku hunaja-jogurttikastike toimisi hyvin.



600 g bataattia
230 g kikherneitä
1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
1 dl korppujauhoja

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä palat kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kikherneet.

Soseuta bataatti ja kikherneet tahnaksi. Lisää muut ainekset ja sekoita sileäksi. Tee taikinasta kostutetuin käsin n. 20 palloa. Pyörittele pallot korppujauhoissa.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti