lauantai 29. kesäkuuta 2019

Maailman mehevin mantelikakku

Siis vau. Todellakin maailman mehevin mantelikakku. Mietin, miten tätä kuvailisi, ja paras mahdollinen kuvaus olisi ehkä baklavaa mutakakun koostumuksella. Aivan sikahyvää, ja parhaimmillaan ehkä jonkun raikkaan hedelmän kaverina. Olisin muuten laittanut pöytään mansikoita, mutta kun niitä on tarkoitus laittaa huomiseen aamupalajogurttiin niin en viitsinyt. Piel del sapo –meloni sopi kyllä myöskin tosi hyvin.



Pohja:
200 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl mantelijauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
Kuorrutus:
50 g voita
2 dl mantelirouhetta
1 dl sokeria
½ dl maitoa
1 tl perunajauhoja
Kostutus:
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl mantelilikööriä (DiSaronno)

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita manteli- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Kääntele jauhoseos ja appelsiininkuoriraaste voi-sokerivaahtoon.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja kumoa sitten vadille.

Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Lisää sekoittaen loput kuorrutuksen aineet. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta pois levyltä.

Sekoita likööri appelsiinimehuun. Kostuta jäähtynyt kakkupohja mehu-likööriliemellä ja lusikoi kuorrutus kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti