sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Maa-artisokkakeitto 2

Eihän siitä ole kuin reilun kuukauden verran, kun tein viimeksi maa-artisokkakeittoa. Resepti oli hiukkasen erilainen tällä kertaa. Mutta en osaa sanoa, oliko jompikumpi versioista toistaan parempi. Tämäkin oli todella herkullista. Tällä kertaa nautiskelin sopasta salaatin ja kinkulla päällystetyn leivän kera.



Ainekset:
1 kg maa-artisokkaa
1 peruna
1 purjon valkoinen osa
2 rkl voita
1 l kasvislientä
½ tl valkopippuria
½ tl suolaa
Suurus:
2 kananmunan keltuaista
2 dl ruokakermaa

Kuori artisokat ja peruna. Viipaloi ne 2 cm viipaleiksi ja laita kylmään veteen. Viipaloi purjo ja kuullota sitä minuutin verran voissa kattilassa. Lisää artisokat, perunat ja kasvisliemi. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna kypsyä 20 minuuttia.

Kaada puolet kasvisten keitinliemestä kulhoon. Soseuta loput liemet ja kasvikset.

Sekoita keltuaiset kermaan ja kaada seos keittoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää keitinlientä, kunnes keitto on sopivan paksuista. Lämmitä keitto, mutta älä enää kiehauta. Mausta valkopippurilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti