perjantai 7. kesäkuuta 2019

Kaali-appelsiinikvinoa ja cashewkastike

Sekavasta ulkonäöstään huolimatta tämä oli tosi maukasta. Kävi tosin mielessä, että kypsien kasvisten ystävänä olisin voinut paistaa kaaleja edes hetken aikaa ennen niiden lisäämistä salaattiin. Hyvää tämä oli näinkin, mutta olisi voinut olla vielä parempaa jos kaali olisi ollut pehmeää ja vähän ehkä jopa karamellisoitunutta.



Ainekset:
2 dl kvinoaa
5 dl vettä
2 rkl öljyä
1 tl fenkolinsiemeniä
¼ valkokaali
4 appelsiinia
1 ruukku tilliä
½ tl suolaa
Cashewkastike:
2 dl cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 dl vettä
½ dl appelsiinimehua
½ tl suolaa

Liota kastikkeen pähkinöitä vedessä 2 tuntia. Valuta pähkinät ja siirrä ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Lisää se, vesi, mehu ja suola. Soseuta.

Huuhtele kvinoa siivilässä. Kuumenna vesi kattilassa, lisää kvinoa ja keitä 5 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja anna kvinoan turvota kannen alla 30 minuuttia. Valuta tarvittaessa.

Kuumenna öljy pannulla. Paista kvinoaa ja fenkolinsiemeniä 5 minuuttia.

Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele 3 appelsiinia. Yhdistä kaalit ja appelsiinit ja purista yhden appelsiinin mehu joukkoon. Silppua tillit ja mausta salaatti sillä ja suolalla. Sekoita joukkoon kvinoa. Valuta lopuksi päälle kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti