maanantai 3. kesäkuuta 2019

Puutarhurin pannuleipä

Aamu aloitettiin ihanalla, tuoreella, maistuvalla leivällä. Tämä ei paljon muuta kaivannut kuin hiukan hyvin suolattua Ingmariinia päälleen.



Hiivaseos:
½ dl vettä
8 ½ g kuivahiivaa
Taikina:
6 dl vehnäjauhoja
½ ruukkua lehtipersiljaa
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua ruohosipulia
200 g maitorahkaa
¾ dl vettä
1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl sokeria
1 ½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Pannuun ja pinnalle:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sormisuolaa

Mittaa jauhot suureen kulhoon ja tee keskelle kuoppa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja kaada liuos jauhokuoppaan. Ripottele päälle hiukan jauhoja ja anna kohota 10 minuuttia.

Silppua yrtit. Lisää jauhoseokseen rahka, parmesaaniraaste, sokeri, suola, 1 rkl oliiviöljyä ja yrttisilppu. Lisää rahkaseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota peitettynä 1 h 20 minuuttia.

Voitele valurautapannu öljyllä ja laita se 175-asteiseen uuniin n. 5 minuutiksi. Painele taikina kuumaan pannuun ja tasoita pinta.

Paista leipää 40 minuuttia. Ota leipä uunista. Voitele lopulla oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Anna jäähtyä pannussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti