maanantai 3. kesäkuuta 2019

Kalapullat tomaatti-chilikastikkeessa

Päivälliseksi hyvin maustettuja haukipyöryköitä. Hauki käytiin viime viikonloppuna kiskomassa joesta ylös. Pyöryköihin olisi kuulunut sekaan myös korianteria, mutta sitä ei ikävä kyllä kaupasta löytynyt. En kyllä tiedä, olisko sitä tuolta joukosta maistunut. Mutta hyviä olivat.



Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 sipuli
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
500 g tomaattimurskaa
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
Kalapullat:
90 g kauraleipää
500 g haukifilettä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
½ ruukkua tuoretta persiljaa
1 rkl juustokuminaa
2 tl suolaa
3 kananmunaa
Paistamiseen:
1 rkl oliiviöljyä

Murustele kalapullien leivät. Paloittele kalafileet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua yrtit.

Jauha leivät ja kalat sauvasekoittimella yhteen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin halkaisijaltaan n. 4 cm pyöryköitä. Nosta pyörykät lautaselle ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Paista pyörykät oliiviöljyssä kauniin värisiksi.

Kuori ja silppua kastikkeen sipuli ja valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja silppua malto.

Kuumenna öljy isossa kannellisessa paistinpannussa. Lisää mausteet ja sipuli. Paista, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää viini ja anna kiehua kolme minuuttia. Lisää tomaattimurska, chili, valkosipuli ja sokeri. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna hautua kannen alla vartin verran.

Lämmitä kastike ja nosta sekaan pyörykät. Anna hautua kannen alla n. 20 minuuttia. Tarjoile esim. riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti