Iltapalaksi laitoin vielä persikoita vadelmakastikkeella. Vadelmakastike olisi oikeasti kuulunut paseerata, mutta en halunnut. Niinpä soseutin vadelmat kokonaisena. Näitä syödään vielä hetken päästä vaniljajäätelön ja teen kera. Edit: Vadelmasose oli mukavan kirpakkaa ja persikat taas ihanan makeita. Vaniljajäätelö sopi loistavasti tämän kaveriksi.
Persikat:
4 kypsää persikkaa
1 vaniljatanko
4 dl vettä
1 dl sokeria
½ rkl sitruunamehua
Vadelmakastike:
1 litra vadelmia
½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
Halkaise vaniljatanko. Keitä persikoiden vettä, sokeria, sitruunamehua ja vaniljatankoa 10 minuuttia. Kuori persikat ja nosta ne kokonaisina sokeriliemeen. Keitä, kunnes persikat ovat pehmenneet (10-20 minuuttia). Liemen tulisi peittää hedelmät kokonaan. Lisää tarvittaessa vettä ja sokeria suhteessa 4:1. Anna persikoiden jäähtyä liemessä.
Soseuta vadelmat (ja paseeraa ne halutessasi), tomusokeri ja sitruunamehu. Jos käytät pakastevadelmia, kiehauta seos. Asettele persikat vadelmasoseen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti