maanantai 3. kesäkuuta 2019

Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

Iltapalaksi laitoin vielä persikoita vadelmakastikkeella. Vadelmakastike olisi oikeasti kuulunut paseerata, mutta en halunnut. Niinpä soseutin vadelmat kokonaisena. Näitä syödään vielä hetken päästä vaniljajäätelön ja teen kera. Edit: Vadelmasose oli mukavan kirpakkaa ja persikat taas ihanan makeita. Vaniljajäätelö sopi loistavasti tämän kaveriksi.



Persikat:
4 kypsää persikkaa
1 vaniljatanko
4 dl vettä
1 dl sokeria
½ rkl sitruunamehua
Vadelmakastike:
1 litra vadelmia
½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Halkaise vaniljatanko. Keitä persikoiden vettä, sokeria, sitruunamehua ja vaniljatankoa 10 minuuttia. Kuori persikat ja nosta ne kokonaisina sokeriliemeen. Keitä, kunnes persikat ovat pehmenneet (10-20 minuuttia). Liemen tulisi peittää hedelmät kokonaan. Lisää tarvittaessa vettä ja sokeria suhteessa 4:1. Anna persikoiden jäähtyä liemessä.

Soseuta vadelmat (ja paseeraa ne halutessasi), tomusokeri ja sitruunamehu. Jos käytät pakastevadelmia, kiehauta seos. Asettele persikat vadelmasoseen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti