keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Lämmin kana-briesalaatti ja balsamicosiirappi

Näytti siltä, että salaattia tuli niin paljon että sitä ei saada syötyä vielä huomennakaan. Toisin kävi – neljään pekkaan vedettiin koko vadillinen (ja lisäksi grillattua munakoisoa ja tomaatteja ja vielä valkosipuliperunoitakin). Ainekset sopivat hyvin yhteen ja kastike kruunasi mukavasti koko komeuden.



Ainekset:
340 g broilerin ohutleikkeitä
150 g briejuustoa
300 g salaattisekoitusta
¾ dl kuivattuja karpaloita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Kastike:
1 dl balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl voita

Revi salaatit paloiksi ja sekoita ne tarjoiluastiassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle siivutettu briejuusto ja karpalot.

Pane pannulle balsamiviinietikka, voi ja sokeri ja kiehauta seos. Anna kiehua n. 2-3 minuuttia, kunnes seos on kiehunut hiukan kokoon. Nosta sivuun.

Kuivaa ja painele kämmenellä broilerinfileepalat ohuiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja grillaa läpikypsiksi. Kääri palat folioon muutamaksi minuutiksi ja viipaloi ne sitten.

Kokoa salaatti. Leikkaa broilerit sopiviksi annospaloiksi ja nosta salaatin päälle. Kaada kastike muiden aineksien joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti