perjantai 7. kesäkuuta 2019

Karpalo-toffeemuffinssit

Jo totuttuun tapaan en ole vielä päässyt näitä maistamaan. Maistelin kumminkin taikinaa ja kuorrutusta erikseen sen verran, että osaset ainakin ovat kohdillaan. *Edit* Aivan ihania. Muffinsseissa oli juuri sopivasti makeita sattumia ja kuorrutusta olisin voinut vaikka lusikoida suoraan purkista suuhuni.



Ainekset:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl maustamatonta jogurttia
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
120 suklaapäällysteisiä toffeekarkkeja (esim. Dumle)
1 dl kuivattuja karpaloita
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl tomusokeria

Pilko toffeekarkit ja karpalot.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää jogurtti.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele kuivat aineet taikinaan karkkipalojen ja karpaloiden kanssa. Älä vaivaa.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä valmiit muffinssit ritilällä.

Yhdistä kuorrutuksen ainekset ja levitä seos muffinsseille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti