maanantai 10. kesäkuuta 2019

Vorschmack jauhelihasta

Ulkonäöstä tuli lähinnä mieleen 80-luvun kouluruokalan hiutalejauhelihakastike, joka maistui eltaantuneelta rasvalta. Tämä kastike ei kuitenkaan maistunut rasvalta ollenkaan, vaan oli ihanan suolaista. Sopi tosi hyvin uusien perunoiden kanssa.



Ainekset:
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
400 g lampaan jauhelihaa
400 g naudan jauhelihaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sinappia
12 anjovisfileetä
5 dl lihalientä
2 tl anjovispurkin lientä
1 tl mustapippuria
¾ tl suolaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua anjovikset.

Ruskista jauhelihat omassa rasvassaan. Lisää sipulit ruskistamisen loppupuolella. Lisää sitten tomaattipyree, sinappi ja anjovikset. Kuumenna hetki.

Siirrä jäähtynyt jauhelihaseos ja lihaliemi monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi massaksi. Massan pitäisi olla löysän puuron kaltaista.

Mausta seos anjovisliemellä, pippurilla ja suolalla. Kaada seos pataan ja anna hautua kannen alla 175-asteisessa uunissa kolmisen tuntia välillä sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti