keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Kahden kerroksen mansikkaleivokset

Lopussa kiitos seisoi tämänkin leivonnaisen kanssa, vaikka alku oli kerrassaan epätoivoista. Suklaapohja jämähti kaulimisalustaansa totaalisesti. Sain kumminkin kaavittua sen irti ja taputeltua käsin vaalean pohjan ja aprikoosihillon päälle. Ei sitä olisi kannattanut ruveta kaulimaan ollenkaan vaan laittaa suoraan käsipelillä omalle paikalleen. Mutta kun pohjan päälle tuli paksu vaniljakuorrutus, ei hiukkasen ruman näköiseksi mennyt suklaapohja haitannut ollenkaan. Ja lopputulos oli suussasulavan herkullinen. Mansikatkin ovat tänä vuonna ihan erityisen maukkaita ja makeita. Ja tämä vaniljakuorrutus sopisi ihan mihin tahansa, vaikkapa ihan sellaisenaan marjojen tai hedelmien kaveriksi.



Vaalea leivospohja:
75 g voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
140 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suklaapohja:
100 g voita
125 g vehnäjauhoja
50 g sokeria
15 g kaakaojauhetta
¾ tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Väliin:
100 g aprikoosimarmeladia
Päälle:
2 dl kuohukermaa
63 g vaniljakastikeaineksia
2 dl vaniljajogurttia
1 tl vaniljasokeria
250 g mansikoita

Sekoita kaikki suklaapohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia (tai yön yli).

Vaahdota keskenään vaalean leivospohjan pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä vaalea taikinaseos leivinpaperille ja kauli siitä noin 20 x 30 cm:n kokoinen ohut levy. Levitä päälle hilloa ohueksi kerrokseksi.

Kauli suklaapohjasta vastaavankokoinen ja -paksuinen levy leivinpaperille. Siirrä levy leivinpaperia apuna käyttäen hillokerroksen päälle.

Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia, tai kunnes keksipohjat ovat kypsiä ja saaneet kaunista paistoväriä. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Vispaa joukkoon muut vaniljakuorrutteen ainekset ja anna kuorrutteen turvota viileässä noin 10 minuuttia. Levitä kuorrute jäähtyneen leivospohjan päälle. Koristele pinta mansikkaviipaleilla ja leikkaa annospaloiksi. Nosta viileään ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti