sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Grillattu mansikka-leipäjuustosalaatti

Ensin ajattelin grillata mansikat ja leipäjuustot ihan tylsästi uunissa vaan. Mutta kun oli kumminkin tarkoitus mennä pihalle syömään ja herra 8-v halusi ehdottomasti laittaa grillin tulille, niin laitettiinkin sitten mansikat ja juustot grilliin. Hyviähän niistä tuli, ja salaatti kokonaisuutena oli tosi herkullinen. Grillin jälkilämmöillä saatiin sitten kätevästi lämmitettyä myös jälkkärinektariinit (jotka tähän aikaan vuodesta ovat ihanan mehukkaita).



Ainekset:
250 g mansikoita
310 g leipäjuustoa
1 dl pistaasipähkinöitä
1 kananmuna
200 g salaattisekoitusta
Mansikkakastike:
50 g mansikoita
2 rkl vettä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
1 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Soseuta kastikkeen mansikat ja vesi. Lisää loput ainekset ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Halkaise mansikat ja pujota ne kahteen rinnakkain asetettuun vartaaseen. Kuutioi leipäjuusto. Kuori ja rouhi pistaasit. Dippaa juustopalat ensin kananmunaan ja sitten pistaasirouheeseen.

Grillaa mansikoita pari minuuttia ja juustopaloja minuutti / puoli.

Levitä salaattisekoitus tarjoiluastian pohjalle. Lisää päälle mansikat ja juustopalat. Valuta sekaan kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti