tiistai 21. heinäkuuta 2020

Naudan ulkofilettä mechoui-tyyliin juustokuminasuolan kera

Tämä upposi taas ihan täydellisesti. Mausteita oli sopivasti, mutta ei liikaa. Liha oli ihanan mureaa (kerrankin). Resepti oli oikeastaan lampaalle, mutta kaupassa jossa kävin, ei ollut saatavilla kuin 2,5 vuotta sitten pakastettua karitsan paahtopaistia. Niinpä päädyin tällä kertaa nautaan.



Ainekset:
900 g naudan ulkofilettä
25 g voita huoneenlämpöisenä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
ripaus cayennenpippuria
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
Juustokuminasuola:
½ tl juustokuminaa
1 rkl sormisuolaa
ripaus jauhettua kanelia

Kuori valkosipulinkynnet. Tee joka puolelle paistia varovasti syviä viiltoja terävällä veitsellä, jotta marinadin maut tarttuvat siihen mahdollisimman hyvin.

Sekoita voi ja kuivat mausteet keskenään. Purista sekaan valkosipulinkynnet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Hiero tahna paistiin. Nosta paisti uunivuokaan ja paahda sitä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia, valellen vuokaan valuneella liemellä puolen tunnin välein. Ota paisti uunista, peitä se foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

Sekoita juustokuminasuolan ainekset keskenään ja ripottele suola paistin pinnalle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti