sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Punajuuritimbaaleja ja voikastiketta

Punajuuritimbaalit jämähtivät vuokiinsa kiinni niin, että ei niitä sieltä siististi saanut kipattua lautaselle. Mutta hyvältä maistuivat, samoin kastike. Kastikkeen sienet löysimme kätevästi iltalenkin yhteydessä toissapäivänä. Vähän lampaankääpää, vähän orakkaita, yksi herkkutatin lakki ja pari kantarelliakin.



Timbaalit:
500 g punajuuria
2 ½ dl kuohukermaa
2 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
Voikastike:
1 dl valkoviiniä
½ dl sitruunamehua
1 salottisipuli
4 rkl kuohukermaa
50 g kylmää voita
150 g metsäsieniä
2 rkl ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Kuori ja lohko punajuuret. Keitä ne pehmeiksi kermassa. Soseuta pehmenneet punajuuret. Lisää kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Annostele sose kevyesti voideltuihin annosvuokiin. Kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia, tai kunnes sose on jähmettynyt.

Kuori ja silppua kastikkeen salottisipuli. Pilko sienet. Silppua ruohosipuli. Sekoita viini, sitruunamehu ja sipuli kattilassa. Keitä, kunnes lähes kaikki neste on kiehunut kokoon. Lisää kerma ja sienet ja keitä, kunnes kastike on paksuuntunut. Lisää kylmä voi paloina samalla vatkaten. Anna kastikkeen hautua hetken aikaa, mutta älä anna sen kiehua. Mausta suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla.

Kumoa timbaalit lautasille ja tarjoile kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti