Iltapalapiiraan täytteeksi tuli tänään omenaa ja puolukkaa. Ja vaniljarahkaa, joka teki piirakkaan voimakkaan vaniljaisen maun, joka sopi kivasti yhteen marsipaanin karvasmanteliaromin kanssa. Minä tykkäsin, mutta ei-vaniljaihmiselle olisi ollut ehkä vähän liikaa vaniljaa.
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
100 g voita sulatettuna
¾ dl maitoa
Täyte:
100 g marsipaania
2 omenaa
½ dl puolukoita
400 g vaniljarahkaa
Sulata voi. Lisää kuivat aineet ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuoan (25 cm) pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla n. 7 minuuttia. Pilko marsipaani. Kuori ja kuutioi omena. Asettele marsipaani, omena ja puolukat esipaistetulle pohjalle. Levitä päälle vaniljarahka.
Jatka paistamista 200-asteisen uunin alatasolla 20 - 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti