keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Karamellisoidut sipulilämppärit

Jotenkin ensin ajattelin että näihin kuuluu itsestään selvästi vaalea leipä. Mutta sitten kun valmiina sattui jo olemaan ruispaloja (jotka olisivat pian kuivettuneet), ajattelin kuitenkin käyttää niitä. Ja hyvä että käytin, ruispalat sopivat karamellisoidun sipulin kanssa loistavasti.



Ainekset:
800 g sipulia
3 valkosipulinkynttä
25 g voita
1 tl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
10 ruispalaa
150 g juustoraastetta
Koristeluun:
tuoretta timjamia

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja voita pannulla viisi minuuttia. Lisää sokeri. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä puolen tunnin ajan, välillä sekoitellen. Lisää lopuksi sipuleihin viinietikka ja anna sen imeytyä. Mausta suolalla.

Raasta juusto. Jaa sipuliseos ja juustoraaste leipäsiivuille. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja vähän ruskistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti