Tänään syödäänkin poropiirakkaa. Hyvältä näyttää, ja noilla aineksilla täytyy maistuakin hyvältä.
Pohja:
2 dl vettä
50 g voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g kylmäsavustettua poroleikkelettä
3 banaanisalottisipulia
1 paprika
1 rkl voita
1 tl mustapippuria
2 dl ruokakermaa
200 g crème fraîchea
3 kananmunaa
100 g juustoraastetta
½ dl persiljaa
Kuumenna vesi ja voi kattilassa. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää perunamuusiin. Sekoita nopeasti, älä vaivaa. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille (taikinareunojen korkeus 2-3 cm).
Kuutioi poro. Kuori ja silppua sipulit. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Silppua persilja. Paista poroa, sipulia ja paprikaa voissa paistinpannulla, kunnes sipuli on kuullottunut. Mausta pippurilla. Siirrä pannu sivuun.
Yhdistä kerma, crème fraîche, munat, juustoraaste ja persilja kulhossa. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon poro-kasvisseos ja kaada täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti