tiistai 7. heinäkuuta 2020

Viiden raaka-aineen banaanikakku

Tämä kakku olisi ihan pelkältään ollut vähän ehkä puiseva. Mutta nostin pöytään lisäksi maustamatonta jogurttia, suklaakastiketta, hunajaa, vaahterasiirappia ja mansikkahilloa. Makeiden lisukkeiden kera kakkukin oli tosi hyvää. Ja 4,5 hengen voimin tuhottiin koko kakku kerralla.



Ainekset:
6 kypsää banaania + 1 banaani koristeeksi
1 rkl omenaviinietikkaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl mantelijauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta

Soseuta banaanit. Lisää joukkoon omenaviinietikka. Lisää taikinaan loput aineet.

Kaada taikina silikoniseen irtopohjavuokaan. Viipaloi koristeeksi tuleva banaani neljään osaan pituussuunnassa ja aseta viipaleet kakun pinnalle koristeeksi.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jotta kakku ei tummu pinnalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti